Thursday, March 25, 2010

Internet ni macam pil...

bismillah,

Ana dah berjaya buat satu perkara yang ana tak sangka ana sanggup buat..
..
...
.....

ana telah men'deactivate'kan Facebook account ana!!

dan Alhamdulillah, ana rasa tenang sedikit. (cuba utk tenang).

Ana mencari ruang sebenarnya.
cari ruang untuk mendidik hati.
cari ruang untuk belajar mempercayai.
cari ruang untuk yakin dengan orang-orang disekeliling ana.

Jika dulu, Facebook tu merapatkan ana dengan sahabat2 lama, dengan sahabat2 di malaysia, dengan ahli keluarga..
tapi sejak dua menjak ni, ana merasakan facebook ni hanya makin mendatangkan rasa-rasa yang tak baik dalam hati.
mendatangkan syak2 yang tak sepatutnya hadir.
menimbulkan rasa-rasa kurang selesa.
ana takut hilang rasa PERCAYA...

tengok gambar2 kawan2.
tengok komen2 dan perbualan orang.
Kita yang tak kenal, tak faham, hanya mampu buat2 faham and buat2 tahu apa deorang tengah buat.
hanya tinggal untuk berHUSNO DZON sahaja.


Lama-kelamaan, ana rasa tak seronok.tak seronok dengan macam-macam.

dan sekarang memang sungguh2 ana sedang mendidik hati.
mendidik hati dengan sangat.
agar percaya.
agar terus berbaik sangka.
agar tak mudah membenarkan syak2 yang dibisik syaitan.

InsyaALLAH.

tak BestNya!! *tgh rasa ni*
tak larat nak type.
Just nak kata, ana TAK SERONOK dengan kemudahan alam maya.

Ana minta maaf jika perkongsian ana ni tak banyak isi atau penyampaian yang ilmiah...
niat ana menulis malam ni, memang sengaja untuk meluahkan rasa. Nak berkongsi dengan semua.

maafkan ana yang menulis....
ana tak suka alam maya..

"..you're just like a pill, instead of making me better, you keep making me ill ."





anisah ali mendidik hati untuk percaya.

12 comments:

fiDa yO said...

heh,sbb tu lah saye x wat fb!
=p

Anisah Ali said...

bagus afid...takyah la FB-FB ni..kan!

remain unspoken said...

act kan along,dah lame rase gtue,,:)

islahmujahidin said...

Gunakan segala apa yg ada sebagai wasilah..insyaAllah

SAYYAFF said...

Anisah. Ana rasa perkongsian ini sangat ilmiah dan very close to reality dan ana percaya, ramai yang berhadapan dengan rasa2 dan fikir2 yang mcm ini. Dan anti berjaya menterjemahkannya dengan baik, perasaan yang diterjemahkan ke tulisan, agar berupaya menjadi renungan...

Apa yang ana sendiri lihat ialah, fesbuk, di sebalik sedikit kelebihan dan manfaat yang ia datangkan kepada kita, antara keburukannya ialah ia menjadi medan para manusia dengan bangganya mengisytiharkan dosa mereka melalui gambar dan tulisan2, sehingga hilang rasa malu bukan hanya terhadap Tuhan, tp pada makhluk sejagat raya. NauzuBILLAH...

We dont hate 'patient', but we hate the 'disease'... Kalau ana juga diberi kekuatan, ana pun nak je deactivate fesbuk ana.. MashaALLAH, nt memang kuat dan langkah nt sangat dekat dengan wara' dan taqwa. Semoga ana juga mampu melangkah seperti itu inshaALLAH...

::SunnySunshine:: said...

SALAM..

1. as suggested by a friend, here i am reading ur blog..

2. rase sedih plak bile bace blog awak neh.. rasa mcm hilang kawan..

3. kawan yang boleh bicara tentang manusia, alam maya, perkampungan syurga... rugi tak kenal awak di FB dulu..

4. apa apapun... i know u know what ur doing.. congratulations on deactivating ur fb account.. =)

5. Setiap urusan yang dibuat untuk mendapatkan keredhaan Allah itu.. sungguh besar ganjarannya.. Insyalah..

ainaa said...

salam akak

saya pun sekarang tengah rasa camnni
kalau saya nak share boleh tak?
sbb saya menulis tak sebaik akak. hehe. :)

herbal-farma said...

# OBAT DAN ALAT PEMBESAR PENIS #

NEOSIZE XL
VigRX plus
VIMAX CANADA
SEMENAX
VAKUM PENIS
PRO EXTENDER
CELANA VAKOOU
CELANA HERNIA
LINTAH OIL PAPUA
OIL LINTA SUPER
OIL BLACK MAMBA
VIMAX OIL
OIL COBRA
ARABIAN OIL
CROCODILE OIL

# AKSESORIS SEX #

KONDOM DURI
KONDOM WOLF ELEKTRIK
KONDOM SILIKON ELEKTRIK
KONDOM BELALAI GAJAH
RING ELEKTRIK
KONDOM SILIKON SAMBUNG
KONDOM BEROTOT
KONDOM MUTIARA DURI
MAGIC RING
RING PENIS MUTIARA
KONDOM UNIK
KONDOM 850
RING PENIS NANAS
RING MATAHARI BINTANG

herbal-farma said...


# ALAT BANTU SEX PRIA DAN WANITA #

VIBRATOR PENIS KELABANG
VIBRATOR PENIS SHAKY MINI
PENIS GETAR GOYANG
ALAT BANTU SEX UNIK
VIBRATOR PENIS AFRIKA
PENIS TEMPEL ELEKTRIK
VIBRATOR PENIS NAGA
PENIS KEPALA DUA MANUAL
VIBRATOR PENIS MAJU MUNDUR
PENIS TEMPEL POMPA ELEKTRIK
PENIS IKAT PINGGANG ELEKTRIK
VIBRATOR PENIS GOYANG
BONEKA FUL BODY
VAGINA SENTER
VAGINA PINGGUL
VAGINA SILIKON ELEKTRIK
VAGINA BULU ELETRIK
VAGINA SILIKON MANUAL
VAGINA MUNGIL GETAR
VAGINA SILIKON ELEKTRIK NUNGGING
LIPSTIK PENGGELI VAGINA
FAIRY POKET PENGGELI VAGINA
KAPSUL PENGGELI VAGINA
PENGGELI PAYUDARA ELETRIK
TANGAN ELEKTRIK PENGGELI VAGINA

herbal-farma said...


# OBAT KUAT SEX PRIA #

VIAGRA USA
LANG SEN HAO
ZENGZU ZENGDA
MAX MAN
MAXIMUM POWERFUL
BLACK ANT KING
CIALIS
BLACKANT
BLACK ANT STRONG
VIAGRA AUSTRALIA
WEI GE 99
TIAN V6
LEVITRA
VIAGRA RED
SONY
PROCOMIL SPRAY
STUD 007 SPRAY
STUD 007 CREAM
CREAM AZALA
DARLING CREAM

herbal-farma said...


# PERAWATAN WAJAH DAN BADAN #

PINK & SOFT
PELANGSING FRUIT PLANT
PELANGSING FATLOSS
CREAM PELANGSING
PELANGSING MEIZITANG
PELANGSING Dr ERIK
BODY SLIM
ABC BERRY
GRENN SLIMMING
LIDA DAIDAIHUA
TOMATO
GINSENG KIANPI PIL
TATTONOX
GROUW UP USA
TENSUNG
YOFUME
SEVEN DAY
EMILAY WHITENING
MEILIBAHENLING
KEIZO WHITENING
HAIRTONICUM TONIC
OBAT SELULIT
OBAT MATA
DEPILATORY
BUTTOOKS
WHITENING C
PEMUTIH GIGI
PHIAOHONG SHUANG

herbal-farma said...


# RAHASIA WANITA #

VAKUM PAYUDARA
BREAST ELERGEMENT
BREAST UP
BREAST EMILAY
BREAST CREAM
CHIEN CHIN
SELAPUT DARA BUATAN
TONGKAT AJIMAT MADURA
CRYSTAL X

# OBAT PERANGSANG #

BLUE WIZARD
PERMEN KARET
POTENZOL CAIR GERMANY
SEX DROP
VIAGRA CAIR
PERANGSANG SERBUK
PERANGSANG JELY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...