Friday, March 26, 2010

i know you're always there...





To YOU.

I know i have you and i know you're always there.

and as far as i know, im always here for you,

and you will always have me with you.

Im here Alia, eventhough we're 15mins away. =)

You don't need to say anything, you don't even have to look at me...i know.

And i know you know that....

..Dan ALLAH tidak menguji HambaNya dengan ujian-ujian yang tidak mampu dia tanggung...

..with every hardship is ease, verily with every hardship is ease...

and have faith, Allah takkan beri ujian dan membiarkan sahaja hambanya, bersama setiap ujian ALLAH berikan jalan-jalan keluar.. kita hanya perlu menghulurkan tangan dan InsyaALLAH , DIA pimpin. Jangan mengeluh...hati orang-orang muslim adalah hati-hati yang kuat.

..bersabarlah, sesungguhnya ALLAH bersama dengan orang-orang yang bersabar.

.. dan kesabaran itu Indah.


I LOVE YOU, ALIA ADEEBA AZLAN.

Love,anisah ali.

Thursday, March 25, 2010

Internet ni macam pil...

bismillah,

Ana dah berjaya buat satu perkara yang ana tak sangka ana sanggup buat..
..
...
.....

ana telah men'deactivate'kan Facebook account ana!!

dan Alhamdulillah, ana rasa tenang sedikit. (cuba utk tenang).

Ana mencari ruang sebenarnya.
cari ruang untuk mendidik hati.
cari ruang untuk belajar mempercayai.
cari ruang untuk yakin dengan orang-orang disekeliling ana.

Jika dulu, Facebook tu merapatkan ana dengan sahabat2 lama, dengan sahabat2 di malaysia, dengan ahli keluarga..
tapi sejak dua menjak ni, ana merasakan facebook ni hanya makin mendatangkan rasa-rasa yang tak baik dalam hati.
mendatangkan syak2 yang tak sepatutnya hadir.
menimbulkan rasa-rasa kurang selesa.
ana takut hilang rasa PERCAYA...

tengok gambar2 kawan2.
tengok komen2 dan perbualan orang.
Kita yang tak kenal, tak faham, hanya mampu buat2 faham and buat2 tahu apa deorang tengah buat.
hanya tinggal untuk berHUSNO DZON sahaja.


Lama-kelamaan, ana rasa tak seronok.tak seronok dengan macam-macam.

dan sekarang memang sungguh2 ana sedang mendidik hati.
mendidik hati dengan sangat.
agar percaya.
agar terus berbaik sangka.
agar tak mudah membenarkan syak2 yang dibisik syaitan.

InsyaALLAH.

tak BestNya!! *tgh rasa ni*
tak larat nak type.
Just nak kata, ana TAK SERONOK dengan kemudahan alam maya.

Ana minta maaf jika perkongsian ana ni tak banyak isi atau penyampaian yang ilmiah...
niat ana menulis malam ni, memang sengaja untuk meluahkan rasa. Nak berkongsi dengan semua.

maafkan ana yang menulis....
ana tak suka alam maya..

"..you're just like a pill, instead of making me better, you keep making me ill ."





anisah ali mendidik hati untuk percaya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...