Sunday, November 30, 2008

Smokkkiiinnnnnnn' (what i see in smokers).

I just got home form outside, went out to have a cup of tea with my friends..
I. .
smell of smoke
and its disgusting!!
My scarf, my jacket... even my pants, they're all smell of smoke!
Why?
Because everyone in the cafe was puffing smoke everywhere around us. Shisha.
Sabaaaar jelah.
I never agree with shisha, lebih-lebih lagi cigarettes.
That is not just because i don't smoke nor because its terribly unhealthy nor what not..
But primarily, because it gives a bad outlook to the smoker.
Honestly,
I don't see credibilty nor strength in people who smokes.
May he be a successful billion dollar man or let him be a macho-macho strong-badan-ketaq2 man,

Weak.Weak.
I believe in principles and discipline.
You got to have a stand! If you feel like saying NO to smoking.. Just Say it out loud !!
If you claim yourself a strong man, then BE ONE. ( i know quitting smoking/shisha is hard..but Hard doesn't mean its IMPOSSIBLE).

You know..
Its sad when you, a charismatic, macho guy walking tall with confidence degrading yourself. Spending your allowances on cigarettes/shisha just to look stupid and weak.You feel good huffing and puffing those silly sticks/shisha because you feel strong, stress-free, relieved.Well, what about those who doesn't smoke or never had smoked? I'm sure they also have stresses and pressures like you, How do they realese their stresses?? Not by smoking i suppose.What dyou think?hmm I wonder.. Oh! And the pathetic part is, you think you look good by doing so (smoking). Oh dear..Im sorry,but wheres your pride man ? ?


be wise.. i like guys..who doesn't smoke.. =)

Ana minta maaf kalau ada banyak berkasar bahasa, tak kasar pun sebenarnya.. awakorang je yang terasa. hehe. Dah ye.. kurang-kurangkanlah dan henti-hentikanlah merokok,mengshisha. Seorang yang bijaksana tidak akan menzalimi dirinya sendiri. Kalau zalim jugak, alamat tak bijaksana langsung lah tu. :P Cukup-cukup lah tu ye. Please.. Huduh tengok bila berasap tu. (saya perlu berterus terang, kalau tidak awakorang duk confident nampak macho.. tolonglah..tolong jangan perasan. Ha Ha). Ana cakap macam ni semata-mata pasal ana kisah. Bukan benci.Ya! =)

Allah dah menjadikan kita sebaik-baik kejadian, hargailah.Hargailah Allah dengan menghargai diri sendiri.

Kerana anisah kisah tentang kamu semua.
p/s : terasa ke. marah ke..nak cekik ana ke, comment lah, call ke, YM ke. hehe.. =P

Monday, November 24, 2008

Nabila & me


Ini adalah apa yang kami buat didalam library sewaktu kami sudah tiada apa-apa lagi untuk dibuat.

Nabila.. cayyalah!

Maafkan. Ha Ha. =P

The New look and scribbles.

Salamullah 'aleikum.

Ive edited and did some refreshments to this blog.
If you like this new look, Thanks, but if you prefer the previous one (which i doubt you would), do drop a comment or write something in the chatbox. Yea! :)

Anyways,
Dua tiga hari ni, rasa nak makan chocolates je. Hmm.. Siapa-siapa yang kenal ana tu tahu-tahu je lah kot kenapa ana demam chocolate ni. Tadi pergi Alfa Market, di Green Plaza (alex, egypt). Saje jalan-jalan teman aisha (angah) cari barang dia, atas shelves chocolates, ada offer lah pulak.. 2 bars for 1.25L.E only (Faqot!) . Ana beli 8 chocolate bars. LAPAN untuk ana sorang je!. Tak sempat sampai rumah, dah tinggal 4 bars. Ngehehehe.

Dan ana tak tahu kenapa, ana tak suka percaya bahawa chocolates ni menggemukkan. Jadi.. Biarkaaaaaan. Hehehehe. =P

destinasi~ku.

Sunday, November 16, 2008

BANJEER di pagi hari.

Pada suatu pagi.
Sedang rajin masyarakat rumah ini membaca buku bagi mempersiapkan diri untuk midterm exam anatomy, seorang minah telah keluar dari tandas lalu dengan tidak sengajanya melanggar drain hose washing machine rumah kami.
Sungguh comel.
Air mula melimpahi segenap kawasan ruang tamu.
Semua bangun melompat dan kelam kabut mengangkat segala barang dari terkena air.
Semua berlari kehulu kehilir mencari kain.
Semua kecuali minah.
Mana minah? Minah comel. Dia sibuk bersiap-siap untuk ke kelas.
Sungguh lucu, kerana minah maintain comel.
Pendek kata.. accident pagi tu sangat comel dan sangat kelakar.
Angaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah. Ha Ha Ha.









Banjeeerr
-Anisah-

Saturday, November 15, 2008

anga nga nga nga ngaaa.

Angah
Daku terharu

Angah
Dikau ratu hatiku

HahaHa.

Angah
Daku kelu

kerana

Angah
Dikau keLAkAr selalu


Tssskk..
Kerepek tempeyek yek yek.. Along jauh sekejap je dengan awakorang pun along dah rindu dah. Sayang yang-yang pada sisterhood ini. Hehe.
Angah... Nantikan entry BANJEER yang bakal along post. Jeng Jeng Jeng. * sape suruh tanak tolong lap lagi... Haaa *

Owh, Angah. . Jemput makan, Apa?? Biar lebih jangan kurang?? Haaa... itu dia!
hehehe. Sayang yang-yang kat angahh.

XOXO - A.L.O.N.G

Anna and Tommy


Sobs Sobs and more Sobs
='(

I don't think i did very well in my anatomy midterm exam just now.

Having a lot of regrets now.

='(

Keeping strong.. Im keeping strong. . InsyaALLAH.




I do hope for everyone's support and most of all, Prayers.

~ O Allah, i turn to you. .
Anisah. .

dah bang. . .

Azan dah berkumandang.
Mata masih tertancap pada monitor komputer riba.
Asyik berYM dan berBlogging.
Selain dari itu, menyiapkan assignment-assignment yang sudah hampir dateline-nya.

Azan dah berkumandang.
Ada mereka-mereka yang masih tak berganjak dari tempat duduk mereka, menghadap buku, menelaah pelajaran.
Al-maklumlah examnya esok sahaja.

hmm.
Iqamah pun sudah dilaungkan....
Para jemaah sudah bangun merapatkan saf di masjid.
Mereka-mereka itu masih pada posisi yang sama. Semat.
Busy sangat barangkali....

Tapi....
Takkan untuk ALLAH pun nak busy jugak ? ?

Biar sesibuk manapun kita, jika mampu meluangkan masa untuk ALLAH biarpun sekejap,Luangkanlah. INSYAALLAH akan diluaskan juga masa-masa kita.Tak rasa sempit dan kekurangan waktu selalu. Jika kejayaan dunia dikejar-kejar tanpa mengejar Rahmat dan RedhaNya. . serupa sia-sia juga usaha kita tu. Betul tak??


Wallahu'alam.

Sunday, November 9, 2008

Pembersihan habuk di blog ini.

Hari pertama sampai Iskandariah. Perut Kosong, Balun Pasta!


Bismillahi bada'tu kalaami.

Ingin dimaklumkan, bahawasanya, Ana dan sahabat-sahabat serumah telah berjaya memasang internet dirumah. ALHAMDULILLAH.. (mai ramai-ramai bertahmid.. kalau tak boring je ana tak update apa-apa kannn.haha)

Maka dengan ini, adalah diumumkan, bahawa anisah akan cuba sedaya upaya untuk update blog, Facebook, Friendster dan Flickr nya sekerap yang mungkin demi memartabatkan nama agama dan bangsa. (haa??) Secara tidak langsung, Blog ini sudah dibersihkan sawang-sawang dan habuk-habuknya. Ye!

Walaubagaimanapun, harapan ana adalah agar kita semua dapat terus keep in touch dan dapat saling menjadi cermin antara satu sama lain.. apa yang kurang, bantu perbaiki dan yang baik jadikan inspirasi. Wallahu Ta'ala A'lam.

Makhluk itu yang aku benci. .

Agak-agaknye, boleh tak kita bunuh benda-alah makhluk yang bernama ‘mengantuk’ tu??
Tekanan aku bila aku dah persiapkan diri penuh semangat ke kelas untuk belajar,tiba-tiba makhluk ‘mengantuk’ ni datang menyibuk.
Tak mahu layan, dipaksa layan juga.
Dah tepis, dah tampar.
Dah makan gula-gula, baik yang manis mahupun yang berangin..
Ada jugak makhluk tu menyelit celah-celah mata bulat ku ini (nak jugaak).
Kenapa makhluk ‘mengantuk’ ni suka datang menyibuk? Aku bertanya …
Bertanya dengan segala rasa marah, geram, bengang dan segala rasa yang tak bagus.
Aku rimas betul dengan kehadiran ‘mengantuk’ ni. Rasa nak tembak saje dekat kepala dia (ada kepala ke?).
Aku bertambah marah bila ‘mengantuk’ ni naik lemak, datang waktu kita nak tumpu perhatian pada lecture, and pergi waktu dah habis lecture. Kurang ajar namanye!
Aku cuba halau ‘mengantuk’ ni dengan berbagai kaedah dan metode dah, namun dia terus berdegil.
Lantas, aku meminta pendapat dan pandanagn masyarakat disekeliling aku…..
Ada seorang tu kata, aku makan carbs banyak. – TAAK!-
Ada lagi sorang kata pasal tidur lambat. –Tapi semalam aku tidur awal je, makin ngantuk ade lah-
Ada lagi sorang, dia gelakkan aje. Yang dia ni memang nak kena!
Akhir sekali, aku fikir-fikir, biarlah aku layan ‘mengantuk’ ni puas2 untuk tempoh masa 2-3 minit.
Biar dia puas sedikit, aku tahu ‘mengantuk’ ni mahukan perhatian aku sahaja.
Ok… Segar semula lepas 2-3 minit. ‘Mengantuk’ hilang.
TAPI…. Aku dah terpaksa mengorbankan 2-3minit punya isi lecture!!!!
Aku yang rugi!! Bengong betul ‘mengantuk’ ni.
Itu pasal lah sampai sekarang aku berdendam dengan benda-alah makhluk ‘mengantuk’ ni.


MarAh _ nisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...