Tuesday, October 30, 2007

3 sahabat dan Bihun yang sedap.

27th Oct , 28th Oct 2007.

Nab was alone at home that saturday, everyone balik kampung. So since on sunday (28th Oct), alumni members nak datang beraya and nabihah + me will be the tuan rumah, i slept over at her place that saturday night. Just the two of us. We spelled the word F.U.N the whole night till we blacked-out. Hehe.

Ahad morning around 8.00 am, Iefiz came to have breakfast together and to help with the preparations. He brought nasi lemak 3 bungkus, apam and kuih bakar. The plan was, - Bfast cepat-cepat -> Masak bihun -> Siap2 -> Go to rumah atiyah -> Balik rumah nab semula, potong segala buah for Rojak Buah and prepare to jamu the alumnis.


Breakfast di garden nabihah. Peaceful morning.
We ruined the tranquility. Da Da Da.

Ready for masak-masak. Nabihah,cari gula. Mana ntah.
Anisah heat up kuali untuk tumis menumis.Hii Hii.

Dah naik minyak, dah masuk sotong, kita Masukkan bihun pula ye puan2!

Nab, gaul mee cepat!! Geli-geli pulaaak!

Ifiz pun gaul mee..
Dia yang siang sotong.

Selesai masak. Pendekar2 dapur!!
Ala-ala pendekar mastur!

Iefiz : muka baru bangun tidur.
Bihun sedap dah siaaaaappp.
Siapa masaaaakk?
Ahahahaha.

Tammat

Lepas dah bertungkus lumus memasak, tengok jam dah pukul 10.15am. Target by 11 nak ke rumah atiyah. Kemas2, susun pinggan, kemas dapur, sediakan buah2 untuk dipotong nanti,dah siap semua terus pergi mandi-manda dan bersiap-siaga.

Yang tak larat tu, Keluar2 bilik je, masing-masing bergaya over macam pagi raya pertama. Hahaha.

Siap nyanyi lagu raya kat tangga rumah tuu. Buat video clip sementara tunggu nabihah siap lagi. Haha. (Sorry lah nab, anti yang paling lama siap maa. ahahaha). Hahaha.

Around 3pm, the alumnis dataang. (lama betul tunggu). Yang nak cerita kat sini, Semua kata BIHUN TERSEBUT SEDAP!!!! Kui Kui Kui. Sampai tak cukup boys nak makan. Bertambah-tambah lagi. MasyaALLAH. Tidak kusangka. Sebenarnya, sejujurnya, tu first time masak bihun sendiri tanpa supervision mama.
Wah,Alhamdulillah!
Rahsianya apa??
Satu sahaja.. sebelum mula memasak, baca bismillah and doa mudahan masakan tersebut sedap dan menyelerakan. Tu je. Takde bahan tambahan pun kami letak. *wiNk
Hehe.

Rasanya itu sahaja entry ana untuk hari ini.
Yang sedap, yang hebat, yang indah, yang menyelerakan itu.. semuanya datang dari ALLAH.


Ar-RizQu min ALLAH.
Anisah Ali.

8 comments:

Anonymous said...

nysa!
dat moment was da best..uhmm, i mean among the best la..(winK)
i will owiz keep it inside my heart and remember it wif a smile ^^

p/s:mana part buah beku?hehe..

wif luv,
anB

Anisah Ali said...

Buah beku jangan disebut-sebut.Haha.Itu kesilapanku.
Ahahaha.

Nihlah Johari said...
This comment has been removed by the author.
Nihlah Johari said...

huhu..
rugi tak dapat pegi..
tapi tak rugi dok kat umah study..

^__^ lain kali yeh nabihah!! sowyy

Anisah Ali said...

tape nela..
Ana dah bersemnagt utk terus memasak ni.Nanti ana masak, ana pegi Uia, ana bwk utk anti.Ok?
Hee Hee.

khazinatul_asrar said...

salam.
hoho.bestnye..
nnt ana g umah nti bleh la masak lg yeh..
special punye okeh!hehe:P

*bila ntah nak jmp kan.lalala*

saya,
syazana^_^

iefizputra said...

heeee...niesa!!anti lupe ade satu lagi rahsia resipi mee itu sdap iaitu 'masak dengan gembira dan ceria tanpa memikirkan masalah sekeliling..hanya niat untuk buat sesuatu sebagai hadiah untuk org lain!!' itulah resipi yang buat mee itu sempuna!!hahaha...

next raya kite buat lagi bsar..sume kite masak together!ok?hihi...

Anonymous said...

heeee...niesa!!anti lupe ade satu lagi rahsia resipi mee itu sdap iaitu 'masak dengan gembira dan ceria tanpa memikirkan masalah sekeliling..hanya niat untuk buat sesuatu sebagai hadiah untuk org lain!!' itulah resipi yang buat mee itu sempuna!!hahaha...

next raya kite buat lagi bsar..sume kite masak together!ok?hihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...