Friday, June 22, 2007

22nd June 07*

BismillahiwalHamdlillahi.

Semalam,
Duit habis.
Duit baki dalam wallet ada lebih kurang RM17 + sen-sen je.
Tak mengapa..
Esok-esok minta allowance. Hehehe.
SmiLing. =)

Harini,Pagi tadi.
Mama minta pergi Giant,Setiawangsa.Beli Ingredients untuk masak mee rebus.
Mama kasi duit cukup je untuk barang-barang yang dipesan.

Di cashier,
Short beberapa ringgit.
Terpaksa guna my pocket money.
Its okay...
Still smiling.

Kemudian,
Ana kene amik gmbr passport.
RM15.Lapan keping.(Mahalnye!!)
Had to use my own money...
Duitku habis.

Ana agak susah hati pasal duit dah takde.Nak minta mama,Tak tau macamana.Tak pandailah nak mintak2 duit ni..Hmmmm.
Takpelah....i can survive..
Tried to smile.

Lepas Zuhur tadi,
Had to go and settle some things at Sedaya.
Ntah macamana,dalam register,ana ada RM880 fee tertunggak.Duit lagi!!
Tu fee utk English Foundation.
Ana tak payah amik Eng.Foundation nak ikutkan. =(
A'levels department pun dah hantar notice pada main office bahawa ana,Anisah Ali tak payah buat English Foundation tu.
Kalau mama bayar...she'll pay that RM880 for nothing.Bazir je duit Kami.
Duit-Duit-Duit.
Dahlah org tgh takde duit ni.heish!
Kerut dahi.

Di sedaya.
Pegi office Miss mable,Head of A'levles department.
Asked for her signature and approval.
Went down to block A,registration office.
Alhamdulillah,mereka tak banyak songeh.
The Registrar approved.
Went across to the finance department.
The chief approved.
Alhamdulillah....
No need to pay that RM880.
Smiles-Smiles-Smiles.

In the car,driving...
Ana berfikir..

Sesungguhnya ALLAH MAHA ADIL.
Dia tak beri ana rezeki duit,dgn cara
wallet ana tembam,pnuh dgn duit...
Tapi Dia murahkan rezeki ana dgn...
Ana Tak perlu keluarkan RM880 tu.

Subhanallah...
Maha suci ALLAH.

.:: bersyukurlah...berbuat baiklah sesama kita....bermurah hatilah,jgn kedekut!! ::.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...