Saturday, March 26, 2011

Recipe : Alfredo Sauce tingtangtingtang Alexander.


Bismillah.

Dear Readers, I sincerely apologize for being such a lazy bump and not updating nor checking my blog for the past, uh, i lost count of the months. =P

Anyways and Anyhow today i cooked a special meal for my husband and that is..... Spaghetti Alfredo!!
Okay, fine.. tak special mana pun..
but its my first time making it myself tanpa guna the ready cooked Prego Alfredo Sauce yang ana selalu beli dekat Giant. Dulu beli yang canned Prego Alfredo sauce tu, bawak balik, heat up, add in more mushrooms and tadaa.. siap. But not this time, lads! hehe. This time its REAL! ;)


Apparently the recipe is so extremely simple and easy provided you have all the ingredients ready in your kitchen. =)

Ana rasa nak cuba buat the original italian alfredo sauce, so i searched the net and found this quick and easy recipe for Alfredo sauce.

What you need are :

1) Half a cup of Butter
2) 2 (two) cups of Milk
3) Garlic Powder (ana guna 3 ulas bawang putih. ketuk dan hiris)
4) 8oz of Cream Cheese ( ana guna 1 gelas cream cheese [President tu] )
5) Salt and White Pepper or Black, (whatever colour pepper you have in your kitchen will do. ;P )
6) in the recipe it listed just all the above but you may add in mushrooms or chicken stripes as you like. ( ana masukkan mushrooms and lots of them. ana cinta mushrooms. :P )

Cara pembikinan :

1) Melt the butter in a non-stick pan on medium heat. Jangan kuat sangat api.

2) dah cair, campakkan bawang. Api jangan kuat sangat takut bawang putih hangus.

3) agak-agak dah naik aroma yang menyenangkan, masukkan cream cheese sedikit demi sedikit sambil kacau perlahan-lahan. Kacau sampai takde ketulan-ketulan cheese. Api masih medium heat.

4) dah sebati boleh lah masukkan 2 cawan susu tadi. sambil kacau perlahan-lahan.

5) kemudian boleh masukkan garam secukup rasa dan pepper sedikit.

6) kacau lagi sedikit, dan masukkan mushrooms/ayam/apa2 yang anda suka.

7) kacau sehingga anda dapat consistency yang anda impikan. Ada yang suka pekat, kacau sampai pekat. (mine took about 8-10 mins untuk pekat). bagi yang suka cair sedikit, boleh tambahkan susu lagi.

8) SIAP, HIDANG, AMIK GAMBAR, MAKAN!! =)

tips untuk masakan sedap dan enak hingga menjilat dahi : Sepanjang memasak, berselawat berdoa dan bersyukur. =)

Apa-apapun sahabat2 sidang pembaca sekalian, yang menjadikan makanan itu sedap, yang menjadikan makanan itu ada untuk kita semua dan yang menjadikan kita kenyang dengan hidangan kita adalah dan hanyalah ALLAH. Selayaknya kita menghargai rezeqi dan mensyukuri nikmat rezeqi kita, mudahan kita tergolong dalam kelompok yang mendapat Redha ALLAH serta yang sentiasa bersyukur padaNYA. InsyaALLAH.

Wallahu'alam.
Sayang sayang semua.


Anisah Ali memasak hari-hari untuk suami. happy.


6 comments:

herbal-farma said...

OBAT DAN ALAT PEMBESAR PENIS

NEOSIZE XL
VigRX plus
VIMAX CANADA
SEMENAX
VAKUM PENIS
PRO EXTENDER
CELANA VAKOOU
CELANA HERNIA
LINTAH OIL PAPUA
OIL LINTA SUPER
OIL BLACK MAMBA
VIMAX OIL
OIL COBRA
ARABIAN OIL
CROCODILE OIL


AKSESORIS SEX

KONDOM DURI
KONDOM WOLF ELEKTRIK
KONDOM SILIKON ELEKTRIK
KONDOM BELALAI GAJAH
RING ELEKTRIK
KONDOM SILIKON SAMBUNG
KONDOM BEROTOT
KONDOM MUTIARA DURI
MAGIC RING
RING PENIS MUTIARA
KONDOM UNIK
KONDOM 850
RING PENIS NANAS
RING MATAHARI BINTANG

herbal-farma said...


ALAT BANTU SEX PRIA DAN WANITA

VIBRATOR PENIS KELABANG
VIBRATOR PENIS SHAKY MINI
PENIS GETAR GOYANG
ALAT BANTU SEX UNIK
VIBRATOR PENIS AFRIKA
PENIS TEMPEL ELEKTRIK
VIBRATOR PENIS NAGA
PENIS KEPALA DUA MANUAL
VIBRATOR PENIS MAJU MUNDUR
PENIS TEMPEL POMPA ELEKTRIK
PENIS IKAT PINGGANG ELEKTRIK
VIBRATOR PENIS GOYANG
BONEKA FUL BODY
VAGINA SENTER
VAGINA PINGGUL
VAGINA SILIKON ELEKTRIK
VAGINA BULU ELETRIK
VAGINA SILIKON MANUAL
VAGINA MUNGIL GETAR
VAGINA SILIKON ELEKTRIK NUNGGING
LIPSTIK PENGGELI VAGINA
FAIRY POKET PENGGELI VAGINA
KAPSUL PENGGELI VAGINA
PENGGELI PAYUDARA ELETRIK
TANGAN ELEKTRIK PENGGELI VAGINA

herbal-farma said...



OBAT KUAT SEX PRIA

VIAGRA USA
LANG SEN HAO
ZENGZU ZENGDA
MAX MAN
MAXIMUM POWERFUL
BLACK ANT KING
CIALIS
BLACKANT
BLACK ANT STRONG
VIAGRA AUSTRALIA
WEI GE 99
TIAN V6
LEVITRA
VIAGRA RED
SONY
PROCOMIL SPRAY
STUD 007 SPRAY
STUD 007 CREAM
CREAM AZALA
DARLING CREAM

herbal-farma said...


PERAWATAN WAJAH DAN BADAN

PINK & SOFT
PELANGSING FRUIT PLANT
PELANGSING FATLOSS
CREAM PELANGSING
PELANGSING MEIZITANG
PELANGSING Dr ERIK
BODY SLIM
ABC BERRY
GRENN SLIMMING
LIDA DAIDAIHUA
TOMATO
GINSENG KIANPI PIL
TATTONOX
GROUW UP USA
TENSUNG
YOFUME
SEVEN DAY
EMILAY WHITENING
MEILIBAHENLING
KEIZO WHITENING
HAIRTONICUM TONIC
OBAT SELULIT
OBAT MATA
DEPILATORY
BUTTOOKS
WHITENING C
PEMUTIH GIGI
PHIAOHONG SHUANG

herbal-farma said...


RAHASIA WANITA

VAKUM PAYUDARA
BREAST ELERGEMENT
BREAST UP
BREAST EMILAY
BREAST CREAM
CHIEN CHIN
SELAPUT DARA BUATAN
TONGKAT AJIMAT MADURA
CRYSTAL X


OBAT PERANGSANG

BLUE WIZARD
PERMEN KARET
POTENZOL CAIR GERMANY
SEX DROP
VIAGRA CAIR
PERANGSANG SERBUK
PERANGSANG JELY

herbal-farma said...

# RAHASIA WANITA #

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...