Sunday, December 26, 2010

Cartoon TV Pendidikan Zaman 80's & 90's!!

BismillahiRahmaniRaheem.

Baru saja tadi, ana dan suami browse2 YouTube nak cari klip-klip bola. Maklum sajalah, suami ana ni kaki bola dan tambahan lagi, Malaysia baru sahaja menang mengalahkan Indonesia 3-0 dalam perlawanan final pertama Piala AFF Suzuki.

Sambil-sambil browse tu, tergerak hati suami ana nak cari program-program tv waktu zaman kecil-kecil dulu. Ingat lagi, waktu kecil dulu,time tadika, darjah satu,darjah dua, ana dan adik selalu tengok kartun2 Tv Pendidikan. Yang pasal kancil dan buaya lah, Monyet yang degil lah and macam2 lagi.. Zaman innocent. Zaman happy2 care-free. Rindu betul zaman tu.

Lagi satu perkara tentang program2 kanak-kanak yang disiarkan Tv pendidikan Malaysia dulu, semuanya penuh dengan nasihat dan peringatan. Kartun2 semuanya jelas mesej yang cuba nak disampaikan.


~Melentur buluh biarlah dari rebungnya~

Kanak-kanak kecil membesar menjadi remaja-remaja . Dan remaja/pemuda-pemudalah penentu masa depan. Cerahnya atau gelapnya masadepan satu2 kaum/negara itu semuanya bergantung pada nilai dan harga diri pemuda-pemudanya.

Maka, nak melahirkan pemuda peneraju negara/ummah yang kuat... kenelah disusukan dan disuapkan dengan nilai2 yang baik dan kuat sejak dia kanak-kanak lagi. InsyaALLAH.

Wallahu'alam. :)


7 comments:

hanif hafiz said...

hehe..nostalgic betol citer ni..

herbal-farma said...

OBAT DAN ALAT PEMBESAR PENIS

NEOSIZE XL
VigRX plus
VIMAX CANADA
SEMENAX
VAKUM PENIS
PRO EXTENDER
CELANA VAKOOU
CELANA HERNIA
LINTAH OIL PAPUA
OIL LINTA SUPER
OIL BLACK MAMBA
VIMAX OIL
OIL COBRA
ARABIAN OIL
CROCODILE OIL


AKSESORIS SEX

KONDOM DURI
KONDOM WOLF ELEKTRIK
KONDOM SILIKON ELEKTRIK
KONDOM BELALAI GAJAH
RING ELEKTRIK
KONDOM SILIKON SAMBUNG
KONDOM BEROTOT
KONDOM MUTIARA DURI
MAGIC RING
RING PENIS MUTIARA
KONDOM UNIK
KONDOM 850
RING PENIS NANAS
RING MATAHARI BINTANG

agung opay said...


ALAT BANTU SEX PRIA DAN WANITA

VIBRATOR PENIS KELABANG
VIBRATOR PENIS SHAKY MINI
PENIS GETAR GOYANG
ALAT BANTU SEX UNIK
VIBRATOR PENIS AFRIKA
PENIS TEMPEL ELEKTRIK
VIBRATOR PENIS NAGA
PENIS KEPALA DUA MANUAL
VIBRATOR PENIS MAJU MUNDUR
PENIS TEMPEL POMPA ELEKTRIK
PENIS IKAT PINGGANG ELEKTRIK
VIBRATOR PENIS GOYANG
BONEKA FUL BODY
VAGINA SENTER
VAGINA PINGGUL
VAGINA SILIKON ELEKTRIK
VAGINA BULU ELETRIK
VAGINA SILIKON MANUAL
VAGINA MUNGIL GETAR
VAGINA SILIKON ELEKTRIK NUNGGING
LIPSTIK PENGGELI VAGINA
FAIRY POKET PENGGELI VAGINA
KAPSUL PENGGELI VAGINA
PENGGELI PAYUDARA ELETRIK
TANGAN ELEKTRIK PENGGELI VAGINA

herbal-farma said...



OBAT KUAT SEX PRIA

VIAGRA USA
LANG SEN HAO
ZENGZU ZENGDA
MAX MAN
MAXIMUM POWERFUL
BLACK ANT KING
CIALIS
BLACKANT
BLACK ANT STRONG
VIAGRA AUSTRALIA
WEI GE 99
TIAN V6
LEVITRA
VIAGRA RED
SONY
PROCOMIL SPRAY
STUD 007 SPRAY
STUD 007 CREAM
CREAM AZALA
DARLING CREAM

herbal-farma said...


PERAWATAN WAJAH DAN BADAN

PINK & SOFT
PELANGSING FRUIT PLANT
PELANGSING FATLOSS
CREAM PELANGSING
PELANGSING MEIZITANG
PELANGSING Dr ERIK
BODY SLIM
ABC BERRY
GRENN SLIMMING
LIDA DAIDAIHUA
TOMATO
GINSENG KIANPI PIL
TATTONOX
GROUW UP USA
TENSUNG
YOFUME
SEVEN DAY
EMILAY WHITENING
MEILIBAHENLING
KEIZO WHITENING
HAIRTONICUM TONIC
OBAT SELULIT
OBAT MATA
DEPILATORY
BUTTOOKS
WHITENING C
PEMUTIH GIGI
PHIAOHONG SHUANG

herbal-farma said...


RAHASIA WANITA

VAKUM PAYUDARA
BREAST ELERGEMENT
BREAST UP
BREAST EMILAY
BREAST CREAM
CHIEN CHIN
SELAPUT DARA BUATAN
TONGKAT AJIMAT MADURA
CRYSTAL X


OBAT PERANGSANG

BLUE WIZARD
PERMEN KARET
POTENZOL CAIR GERMANY
SEX DROP
VIAGRA CAIR
PERANGSANG SERBUK
PERANGSANG JELY

herbal-farma said...

#RAHASIA WANITA#

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...