Monday, January 18, 2010

hampir tumbang

Tadi Anas Anonymous, inform yang miss Engy nak jumpa ana.
Ana dah takut dah. Taknak terima bad news dari office.
Cukuplah tahun lepas ana belajar dari kesilapan-kesilapann ana.
Tahun ni ana doa dan usahakan agar semuanya baik-baik dan mudah sahaja.
Mudahan cemerlang sama-sama dengan sahabat lain.

Selepas dapat information dari Anas tadi, ana mula jadi tak keruan.
Focus pada studies pun lari sedikit.
Risau. Macam-macam dalam fikiran.

Fikiran bercelaru sehingga seorang sahabat sekuliah berpesan supaya tenang-tenang sahaja dan insyaALLAH tiada berita buruk, kemudian dia type lagi, " Allah nak jadikan Kak Nisa lebih Kuat.".
Terdiam ana buat sesaat. Perasaan tadi yang hampir hanyut dengan rasa bimbang kembali terarah. ' Aku Orang Islam, Aku ada strategi hidup dan hidup aku harus teratur.Hidupku dalam tangan ALLAH.Aku bergantung padaNya dan aku yakin dengan aturan-Nya'.

Allah ada dan Dialah sebaik-baik tempat bergantung.
Setiap sesuatu yang ALLAH janjikan kita, pasti ada misi dan tujuan yang lebih besar.
Kita akan diuji dengan ujian yang macam-macam.
Namun jangan kita rasa, Allah tidak menyebelahi pihak kita.
Allah make things work in His own mysterious ways.
Sometimes, Allah bagi kita ujian sebagai peringatan dan supaya kita tak leka.
In some other times, Allah bagi kita ujian supaya ujian tu menjadi motivasi kepada kita. And if we look at it from another point of view, that's how He support and help us in our studies/work. Ujian sebagai booster.

Kita kene husnu Dzon dengan ALLAH, pasti ALLAH akan terus mendatangkan kebaikan kepada kita. InsyaALLAH.
Jangan kita risau apa pandangan orang terhadap kita kerana yang kita nak adalah pandangan baik dari ALLAH.

Wallahu 'alam.


Anisah Berdoa.
Pohon semangat dari Atas.

14 comments:

me said...

thank you.. but i prefer my name be kept anonymous...
really, thanks.. but more important still... thank Allah

Anisah Ali said...
This comment has been removed by the author.
Anisah Ali said...

Tak pernah berhenti berterim kasih pada ALLAH. =)

Saiful islam said...

InsyaALLAH..ader yang terbaik buat kamu..doa tak putus k ...=)

Saiful islam said...

InsyaALLAH..ader yang terbaik buat kamu..doa tak putus k ...=)

Anisah Ali said...

Terima Kasih Saiful Islam kerana setia ada beri sokongan and semangat. =)

islahmujahidin said...

"La tahzan Innallaha ma3ana"

|| I.Q.A .N.A.J.I.H.A || said...

:) kakak! jiha diakan kakak KUAT ok
Yang Maha KUAT x zalim
Bila DIA yng BERJANJI
satu pesan..
janji DIA PASTI
dan x DI MUNGKIRI

sayang dr mesia!:)

|| I.Q.A .N.A.J.I.H.A || said...

:) kakak! jiha doakan kakak KUAT ok
Yang Maha KUAT x zalim
Bila DIA yng BERJANJI
satu pesan..
janji DIA PASTI
dan x DI MUNGKIRI

sayang dr mesia!:)

herbal-farma said...


# RAHASIA WANITA #

VAKUM PAYUDARA
BREAST ELERGEMENT
BREAST UP
BREAST EMILAY
BREAST CREAM
CHIEN CHIN
SELAPUT DARA BUATAN
TONGKAT AJIMAT MADURA
CRYSTAL X

# OBAT PERANGSANG #

BLUE WIZARD
PERMEN KARET
POTENZOL CAIR GERMANY
SEX DROP
VIAGRA CAIR
PERANGSANG SERBUK
PERANGSANG JELY

herbal-farma said...


# PERAWATAN WAJAH DAN BADAN #

PINK & SOFT
PELANGSING FRUIT PLANT
PELANGSING FATLOSS
CREAM PELANGSING
PELANGSING MEIZITANG
PELANGSING Dr ERIK
BODY SLIM
ABC BERRY
GRENN SLIMMING
LIDA DAIDAIHUA
TOMATO
GINSENG KIANPI PIL
TATTONOX
GROUW UP USA
TENSUNG
YOFUME
SEVEN DAY
EMILAY WHITENING
MEILIBAHENLING
KEIZO WHITENING
HAIRTONICUM TONIC
OBAT SELULIT
OBAT MATA
DEPILATORY
BUTTOOKS
WHITENING C
PEMUTIH GIGI
PHIAOHONG SHUANG

herbal-farma said...


# OBAT KUAT SEX PRIA #

VIAGRA USA
LANG SEN HAO
ZENGZU ZENGDA
MAX MAN
MAXIMUM POWERFUL
BLACK ANT KING
CIALIS
BLACKANT
BLACK ANT STRONG
VIAGRA AUSTRALIA
WEI GE 99
TIAN V6
LEVITRA
VIAGRA RED
SONY
PROCOMIL SPRAY
STUD 007 SPRAY
STUD 007 CREAM
CREAM AZALA
DARLING CREAM

herbal-farma said...


# ALAT BANTU SEX PRIA DAN WANITA #

VIBRATOR PENIS KELABANG
VIBRATOR PENIS SHAKY MINI
PENIS GETAR GOYANG
ALAT BANTU SEX UNIK
VIBRATOR PENIS AFRIKA
PENIS TEMPEL ELEKTRIK
VIBRATOR PENIS NAGA
PENIS KEPALA DUA MANUAL
VIBRATOR PENIS MAJU MUNDUR
PENIS TEMPEL POMPA ELEKTRIK
PENIS IKAT PINGGANG ELEKTRIK
VIBRATOR PENIS GOYANG
BONEKA FUL BODY
VAGINA SENTER
VAGINA PINGGUL
VAGINA SILIKON ELEKTRIK
VAGINA BULU ELETRIK
VAGINA SILIKON MANUAL
VAGINA MUNGIL GETAR
VAGINA SILIKON ELEKTRIK NUNGGING
LIPSTIK PENGGELI VAGINA
FAIRY POKET PENGGELI VAGINA
KAPSUL PENGGELI VAGINA
PENGGELI PAYUDARA ELETRIK
TANGAN ELEKTRIK PENGGELI VAGINA

herbal-farma said...

# OBAT DAN ALAT PEMBESAR PENIS #

NEOSIZE XL
VigRX plus
VIMAX CANADA
SEMENAX
VAKUM PENIS
PRO EXTENDER
CELANA VAKOOU
CELANA HERNIA
LINTAH OIL PAPUA
OIL LINTA SUPER
OIL BLACK MAMBA
VIMAX OIL
OIL COBRA
ARABIAN OIL
CROCODILE OIL

# AKSESORIS SEX #

KONDOM DURI
KONDOM WOLF ELEKTRIK
KONDOM SILIKON ELEKTRIK
KONDOM BELALAI GAJAH
RING ELEKTRIK
KONDOM SILIKON SAMBUNG
KONDOM BEROTOT
KONDOM MUTIARA DURI
MAGIC RING
RING PENIS MUTIARA
KONDOM UNIK
KONDOM 850
RING PENIS NANAS
RING MATAHARI BINTANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...