Tuesday, June 16, 2009

PLAN-cangan


Kita plan, dia plan, semua orang plan...
Namun sebaik-baik perancangan itu adalah perancangan ALLAH.

Mana aci hidup tak teruji.
Ibarat main game, ade 3 level; easy,medium,hard.
kalau menang2 pun, tapi stakat level 'easy'. takde thrill la kan.?
Mesti nak try level HARD.Kalau lepas, dapat highest score, baru nikmat.
Macamtu lah juga hidup.

Jangan takut diuji!
Kena ada keyakinan dan rasa berserah pada ALLAH, kerana
ALLAH tidak akan menguji hambaNya dengan ujian yang tidak dapat ditanggung hambaNya.

He knows your capabilities.
So you should just smile and have faith in yourself.
Allah yakin dgn kamu,
kenapa kamu perlu meragui kebolehan sendiri? :)


Kadangkala, pilihan juga menjadi satu ujian buat kita.
dan kekeliruan adalah satu kalimat yang sinonim dengan maksud kata,'pilihan'.

Bila kita tiba dipersimpangan jalan dan memerlukan kita membuat pilihan.
Selaku seorang yang bijak dan tidak terburu-buru, kita berhenti.
Jangan terlalu cepat membuat keputusan, takut-takut kita terkona masuk persimpangan yang salah.

Masa ada, ambil masa.
Jangan terlalu pantas, jangan pula terlalu lama.
Perlu tenang membuat keputusan.
Jika kusut keseorangan, cari teman, bincangkan.
Barangkali teman kita punya pendapat dan gerak hati yang lebih tepat untuk ke destinasi kerana teman kita tu tadi membuat penilain bukan dr pemikiran yang kusut dan emosinya lebih stabil dan tidak penat.

Mintalah pendapat ibu.
kerana instinct seorang ibu itu sangat kuat untuk anak-anaknya.

dan yang paling utama, Istikharah dan doa jangan kita tinggal.

Hidup akan temukan kita dengan pelbagai lagi cabaran dan liku2nya.
Jika kita tak bijak menanggani masalah yang ringan2 sekarang, esok2 macamana lagi?
jadi orang bijak...jadi orang yang tenang.

Teringat pesanan baba waktu kami sesat-sesat jalan di sarawak dulu, "Nampak Round-about, BENTI!" (rasionalnya, supaya sebelum kami membuat keputusan untuk belok ke salah satu simpang yang banyak tu, kita tahu kemana kita nak tuju dan betul arahnye.)

untuk adik tersayang, ANGAH (nisa.ali)

5 comments:

herbal-farma said...



# RAHASIA WANITA #

VAKUM PAYUDARA
BREAST ELERGEMENT
BREAST UP
BREAST EMILAY
BREAST CREAM
CHIEN CHIN
SELAPUT DARA BUATAN
TONGKAT AJIMAT MADURA
CRYSTAL X

# OBAT PERANGSANG #

BLUE WIZARD
PERMEN KARET
POTENZOL CAIR GERMANY
SEX DROP
VIAGRA CAIR
PERANGSANG SERBUK
PERANGSANG JELY

herbal-farma said...


# PERAWATAN WAJAH DAN BADAN #

PINK & SOFT
PELANGSING FRUIT PLANT
PELANGSING FATLOSS
CREAM PELANGSING
PELANGSING MEIZITANG
PELANGSING Dr ERIK
BODY SLIM
ABC BERRY
GRENN SLIMMING
LIDA DAIDAIHUA
TOMATO
GINSENG KIANPI PIL
TATTONOX
GROUW UP USA
TENSUNG
YOFUME
SEVEN DAY
EMILAY WHITENING
MEILIBAHENLING
KEIZO WHITENING
HAIRTONICUM TONIC
OBAT SELULIT
OBAT MATA
DEPILATORY
BUTTOOKS
WHITENING C
PEMUTIH GIGI
PHIAOHONG SHUANG

herbal-farma said...


# OBAT KUAT SEX PRIA #

VIAGRA USA
LANG SEN HAO
ZENGZU ZENGDA
MAX MAN
MAXIMUM POWERFUL
BLACK ANT KING
CIALIS
BLACKANT
BLACK ANT STRONG
VIAGRA AUSTRALIA
WEI GE 99
TIAN V6
LEVITRA
VIAGRA RED
SONY
PROCOMIL SPRAY
STUD 007 SPRAY
STUD 007 CREAM
CREAM AZALA
DARLING CREAM

herbal-farma said...


# ALAT BANTU SEX PRIA DAN WANITA #

VIBRATOR PENIS KELABANG
VIBRATOR PENIS SHAKY MINI
PENIS GETAR GOYANG
ALAT BANTU SEX UNIK
VIBRATOR PENIS AFRIKA
PENIS TEMPEL ELEKTRIK
VIBRATOR PENIS NAGA
PENIS KEPALA DUA MANUAL
VIBRATOR PENIS MAJU MUNDUR
PENIS TEMPEL POMPA ELEKTRIK
PENIS IKAT PINGGANG ELEKTRIK
VIBRATOR PENIS GOYANG
BONEKA FUL BODY
VAGINA SENTER
VAGINA PINGGUL
VAGINA SILIKON ELEKTRIK
VAGINA BULU ELETRIK
VAGINA SILIKON MANUAL
VAGINA MUNGIL GETAR
VAGINA SILIKON ELEKTRIK NUNGGING
LIPSTIK PENGGELI VAGINA
FAIRY POKET PENGGELI VAGINA
KAPSUL PENGGELI VAGINA
PENGGELI PAYUDARA ELETRIK
TANGAN ELEKTRIK PENGGELI VAGINA

herbal-farma said...

# OBAT DAN ALAT PEMBESAR PENIS #

NEOSIZE XL
VigRX plus
VIMAX CANADA
SEMENAX
VAKUM PENIS
PRO EXTENDER
CELANA VAKOOU
CELANA HERNIA
LINTAH OIL PAPUA
OIL LINTA SUPER
OIL BLACK MAMBA
VIMAX OIL
OIL COBRA
ARABIAN OIL
CROCODILE OIL

# AKSESORIS SEX #

KONDOM DURI
KONDOM WOLF ELEKTRIK
KONDOM SILIKON ELEKTRIK
KONDOM BELALAI GAJAH
RING ELEKTRIK
KONDOM SILIKON SAMBUNG
KONDOM BEROTOT
KONDOM MUTIARA DURI
MAGIC RING
RING PENIS MUTIARA
KONDOM UNIK
KONDOM 850
RING PENIS NANAS
RING MATAHARI BINTANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...